Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ministru italian, despre criza imigrantilor:…

Ministru italian, despre criza imigrantilor: Mai are rost sa ramanem in UE?

Roberto Maroni, ministrul de Externe al Italiei, s-a aratat foarte suparat pentru lipsa de solidaritate a tarilor UE fata de Italia, in contextul in care acesta se confrunta cu o criza din cauza imigrantilor care au ajuns in ultimele luni in Peninsula. „Reuniunea (n.r. – a ministrilor de Interne ai UE) a fost deceptionanta. Italia a fost lasata singura pentru a face ceea ce trebuie sa faca si ceea ce va continua sa faca. Ma intreb daca mai are rost sa ramana, in aceasta pozitie, ca parte din UE”, a spus Roberto Maroni, potrivit Le Figaro.

Luni, Maroni le-a cerut omologilor sai ajutorul pentru ca Italia sa faca fata valului de imigranti care a ajuns pe teritoriul sau in ultimul timp. Italia a fost invadata de o multime de africani din nordul continentului sau din Africa subsahariana, cei mai multi fugind din cauza revoltelor din lumea araba, care au dus la grave conflicte in Tunisia, Egipt sau Libia.

Italia e principalul punct de intrare a imigrantilor in UE, cei mai multi venind pe mare, ajungand initial in mica insula Lampedusa si apoi pe continent.
ziare.com